Wat is IPC?

Het International Primary Curriculum (IPC) is een eigentijds curriculum voor het basisonderwijs (groep 1 t/m 8) waarin leren centraal staat. We zijn ervan overtuigd dat kinderen op hun best leren door boeiende, actieve en zinvolle lessen. IPC helpt de school en de leerkracht hierbij.

Onze kinderen komen continue in aanraking met enorme hoeveelheden informatie in verschillende vormen. Daarbij krijgen ze te maken met allerlei verschillen tussen mensen en tussen (sub)culturen.

Dit vraagt om ander onderwijs. Onderwijs waarbij er naast kennis ook aandacht is voor vaardigheden en inzicht. IPC biedt een combinatie tussen relevante kennis, vaardigheden en inzicht, waardoor kinderen beter leren omgaan met de complexiteit van de 21e eeuw.

Waarde(n)vol leren

Met IPC werken leerlingen aan hun zelfvertrouwen en ontdekken ze volop hun eigen talenten. Het is daarbij onmisbaar dat kinderen ook begrip leren hebben voor elkaar. Ze leren zich verplaatsen in de belevingswereld van hun klasgenootjes en in die van andere mensen, dichtbij en ver weg. Leren over normen en waarden – waarde(n)vol leren – is daarbij onmisbaar.

Leren met het IPC-curriculum

Wil je weten hoe het IPC-curriculum is opgebouwd en hoe kinderen ermee leren? Lees dan hier verder …

IPC op jouw school?

Ben je benieuwd naar IPC voor op jouw school? Dan vinden we het belangrijk dat je goed voorbereid een keuze kan maken. Vraag vrijblijvend ons informatiepakket of kennismakingsgesprek aan.

Meer IPC

Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan of blijf op de hoogte van IPC via onze sociale media.

Aanvraag IPC-Informatiepakket Aanmelden Nieuwsbrief

Great learning, Great teaching and Great fun