Nieuws
14 December, 2016

Elke school kan met IPC beginnen!

Greatfun

Het IPC-curriculum kan door alle basisscholen gebruikt worden om het leren te verbeteren. Er zijn geen instapeisen en er kan door het hele jaar heen gestart worden. Elke school kan met IPC beginnen!

“Iedere school die de focus op leren wil verbeteren kan starten met IPC”, zegt IPC-trainer Christy Tanghé-Snider. Scholen die met IPC beginnen kunnen dit in hun eigen tempo doen, stap voor stap met goede begeleiding, waarbij rekening gehouden wordt met de visie van de school. IPC Nederland houdt contact met lidscholen en biedt door het jaar heen de nodige begeleiding om goed met het curriculum om te gaan.

Een kijkje bij andere basisscholen Wanneer een school het IPC-curriculum overweegt kan er vrijblijvend een informatiepakket of kennismakingsgesprek aangevraagd worden. Bovendien raden we het aan om eens bij een IPC-school in de buurt te kijken. IPC-scholen liggen verspreid over heel Nederland. Op onze website ziet u welke scholen IPC gebruiken.

IPC proberen Voor scholen met concrete interesse in het IPC-curriculum hebben we een proeftraject ontwikkeld. Het schoolteam wordt gedurende een dagdeel getraind in het gebruik van IPC. Gedurende vier tot zes weken krijgt de school de gelegenheid om met een of meerdere thema’s te werken. De thema’s worden in overleg met de school geselecteerd. Een gecertificeerde IPC-trainer adviseert daarbij.

De eerste stappen als lidschool! Om goed met IPC te kunnen werken hebben we een tweejarig implementatietraject opgezet. Als u voor IPC kiest wordt u goed begeleid bij het werken met IPC. Ook na die twee jaar verliezen we scholen niet uit het oog. We werken dan graag samen om per jaar 1 of 2 doelen verder uit te werken. Indien gewenst kan er een accreditatietraject ingegaan worden.

Great learning, Great teaching and Great fun