Nieuws
13 November, 2017

School in de picture: Basisschool Helen Parkhurst

2017 11 10 Photo 00000399
Leerwand Basisschool Helen Parkhurst

Wat is er leuker dan onze leerervaringen met elkaar delen? Basisschool Helen Parkhurst sloeg enige tijd geleden aan het dromen. Hoe ziet de ideale school eruit? Hoe ontplooien kinderen zichzelf en hoe zijn ze blij in de klas? Uiteindelijk kwam IPC op het pad van de Tilburgse school. Begin dit schooljaar startte het IPC-avontuur.

Hoe gaat het met IPC op school?

We zijn nu bezig met het thema Nederland Waterland. Hoewel we pas net uit de startblokken zijn is het ontzettend leuk om te zien dat kinderen echt trots zijn op wat ze leren. En het mooie is dat iedereen op zijn eigen niveau kan werken. Het maakt niet uit wat het niveau is, door samen te werken komen de kinderen samen tot een antwoord en kan iedereen in zijn eigen tempo groeien. We merken ook dat meer samenwerken niet tot meer conflicten leidt in de klassen. Juist omdat de kinderen plezier hebben en ergens op gefocust zijn, zien we minder conflicten in de klas.

Wat zijn de opvallendste resultaten tot nog toe?

Onze leerwanden in de gang zien er in korte tijd al goed uit en helpen ontzettend bij het leren. We keren er steeds naar terug en kijken of we al een antwoord hebben op onze vragen. Ouders, leerkrachten en kinderen uit andere klassen zien de leerwanden. Mede daardoor zijn de kinderen trotser op hun leren.

We laten kinderen uit verschillende jaargroepen in elke milepost met elkaar samenwerken. We zien dat de verschillen in leeftijd er minder toedoen. Bovendien is samenwerken met verschillende leeftijden een goede voorbereiding op de maatschappij.

Wat staat dit jaar centraal?

Onze visie is ‘Samen het leven leren’. Kinderen leren samen in een geïntegreerd curriculum. Daarbij staat trots zijn op het leren centraal. Kinderen komen erachter dat leren een feest is. Ze lopen met meer zelfvertrouwen en plezier rond op school. Met name de focus op groei in plaats van niveau draagt daaraan bij. We zijn ontzettend blij met de goede begeleiding vanuit IPC en ook ons team leert net als de kinderen trots te zijn op de groei die we doormaken.

Great learning, Great teaching and Great fun