Nieuws
11 October, 2018

De IPC-videowedstrijd winnen?

Schermafbeelding 2018 09 17 Om 11 55 26
De IPC-videowedstrijd winnen? Dat smaakt naar meer!

Afgelopen winter organiseerde IPC een heuse videowedstrijd. Het onderwerp was ’Leren…reflecteren…beter worden!’. We kregen een aantal fantastische inzendingen, maar uiteindelijk ging de eer naar Taniya Haar en haar groep 5 en 6 van het Utrechtse Onder de Bogen. Op de winnaars wachtte een creatieve workshop naar keuze ter waarde van €750,-.

De leerlingen van Onder de Bogen hadden de smaak te pakken en zijn in een nieuwe film gedoken bij Jeweetzelf.tv. Dit bedrijf helpt kinderen in mediawijsheid door onder andere het maken van films. Taniya vertelt kort over het plot: ”De film speelt zich af in U-town waar verschillende groepen kinderen (Jokers, Dancing Queens en Vloggers) allemaal een eigen Youtubekanaal hebben. Dan besluiten de hackers (een ander groepje kinderen) de boel te hacken. Ze saboteren het internet en geven de anderen de opdracht om samen te komen in 'real life'. Uiteindelijk krijgen ze door teamwork het internet weer aan de praat en leren ze dat het toch leuker is om ook in het echte leven met elkaar te zijn.”

In het script zaten IPC-thema’s verwerkt: “bijvoorbeeld dat de kinderen zeiden dat ze een vulkaan gingen bouwen na schooltijd, net als bij het thema de Actieve Planeet”, zegt Taniya. De kinderen hebben hun eigen film gekeken op de laatste schooldag, als afsluiting van een mooi IPC-jaar.

Great learning, Great teaching and Great fun