Nieuws
18 April, 2018

Op bezoek in Singapore

Sing3
De leerwand op de Hollandse School Limited

Vorige maand waren IPC-directeur Robin Belles en IPC-trainer Tsjitske Buytendijk in Singapore om een driedaagse training te verzorgen voor de Hollandse School Limited in Singapore. De Hollandse School mag dan aan de andere kant van de wereld liggen, het is een school die bij IPC Nederland en het Nederlandse onderwijssysteem aangesloten is. 

Terwijl de airco opbokste tegen de tropische temperaturen werd er drie dagen hard gewerkt door Robin, Tsjitske en een enthousiast lerarenteam. Tsjitske blikt terug:

“Het was bijzonder om mee te maken dat je naar de andere kant van de wereld reist en een school treft die op en top Hollands is. We ontmoetten een ambitieus en gedreven team. In Nederland komen we door het jaar heen vaker bij een school over de vloer. Bij een school in Singapore loop je niet zomaar binnen. Dat gaf ons meteen een mooie uitdaging. Hoe geef je met een driedaagse training echt iets mee aan het leren op school?”

Wat hebben jullie gedaan?

“Ons doel was om de focus op leren voorop te stellen. Niet het eindresultaat is belangrijk bij IPC, maar de weg ernaartoe. Robin ging de dialoog aan en richtte zich op de schoolvisie. Ik dook op de praktijk.” 

“Een goed voorbeeld is de IPC-structuur en het visualiseren daarvan op de leerwand. Je kunt een hele mooie leerwand hebben, maar uiteindelijk gaat het om een leergerichte leerwand. De IPC-structuur is gebaseerd op wat we weten over hoe kinderen leren. De visualisatie van het leerproces op de leerwand helpt kinderen hun leren beter te begrijpen.”

Merkte je nog verschil tussen deze school en scholen in Nederland?

“Kinderen leren overal, wereldwijd op een soortgelijke wijze. Afhankelijk van de plek waar ze opgroeien, de omgeving, brengen ze wel hun eigen referentiekader mee naar school. Dus ook al voeren scholen wereldwijd hetzelfde project uit, de input van de kinderen is in elke school anders en daarmee liggen de accenten ook overal anders. Zo ziet het project 'Wat trek jij aan?' van de Early Years er opeens heel anders uit met Aziatische zomerkleding en prijzen in Singaporese Dollars.”

Great learning, Great teaching and Great fun