Nieuws
05 December, 2019

Subsidie Internationalisering Primair en Voortgezet onderwijs

Earth 1964822 640
Subsidie Internationalisering Primair en Voortgezet onderwijs

Heeft jouw school al de IPV-subsidie (Internationalisering Primair en Voortgezet onderwijs) bij Nuffic aangevraagd? Je kunt de aanvraag voor dit schooljaar nog indienen tot juni 2020.

De IPV-subsidie kan elk schooljaar opnieuw aangevraagd worden. Je kan als school maximaal drie jaar subsidie ontvangen. Het maximum voor het basisonderwijs is €5.000,- en het voortgezet onderwijs heeft recht op een maximum van €10.000,-. Dit betekent dus dat scholen met IEYC, IPC en/of IMYC in aanmerking komen.

Je school levert bewijsstukken van de gemaakte kosten. Op basis daarvan bepaalt Nuffic welk bedrag je krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld het eerste jaar subsidie aanvragen voor aanschaf van IPC en de trainingen, om het jaar erop subsidie aan te vragen voor verdere professionalisering. Wanneer er al een subsidieaanvraag loopt voor het starten met vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto), kan er geen subsidie voor de invoering van IPC worden aangevraagd.

Door de huidige politieke ontwikkelingen staat de IPV-subsidie op losse schroeven. Dat heeft voor dit schooljaar nog geen gevolgen. Aanvragen kunnen dus gewoon ingediend worden.

We hebben een stappenplan voor je gemaakt, waardoor je de aanvraag eenvoudig kunt indienen.

Great learning, Great teaching and Great fun