IEYC Het Jonge Kind

Als leerkracht van het jonge kind leg je het onmisbare fundament voor een leven lang leren. Spel en interactie met de omgeving (en leerkracht) zijn daarbij essentieel. Na deze opleiding heb je beter zicht op de ontwikkeling van het jonge kind. Hoe krijg je dat voor elkaar? Je bepaalt grotendeels je eigen leervragen. Je maakt bijvoorbeeld je speelleerplaats nog rijker, zodat er onderzoekend spel ontstaat. Of je leert de leerwand beter te gebruiken om kinderen te laten reflecteren op hun spel. Je kunt ook aan je spelbegeleiding werken. Je leert hoe je observeert en welke belangrijke vragen je daarbij stelt.

Je wordt gekoppeld aan twee andere IEYC-collega’s en vormt dus groepjes van drie. Je gaat twee keer bij collega’s in de les kijken en één keer ben je gastheer/-vrouw voor de andere twee. Tijdens de bijeenkomsten leer je enerzijds meer over IEYC en de breinontwikkeling van het jonge kind. Anderzijds deel je ervaringen en reflecteer je op de praktijkopdrachten, waarbij eigen leervragen de leidraad zijn.

Aanmelden

Inschrijving voor de trainingen en opleidingen is alleen mogelijk voor deelnemers van IPC- en IEYC-scholen. Heb je interesse in een van onze trainingen of opleidingen? Meld je aan op de IPC Members' Lounge.

Is je school nog geen IPC- of IEYC-school en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend ons informatiepakket of kennismakingsgesprek aan.


Meer IPC

Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan of blijf op de hoogte van IPC via onze sociale media.

Aanvraag IPC-Informatiepakket Aanmelden Nieuwsbrief

Great learning, Great teaching and Great fun