Leren visualiseren

“Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.” – Albert Einstein

Soms kun je iets drie keer zeggen of zelfs opschrijven, maar uiteindelijk snap je het pas als je het ziet. Je brein smult van beelden. Dat geldt al helemaal voor je leerlingen en hun brein. De IPC-opleiding ‘Leren visualiseren’ brengt meer visualisatie in je lessen, zowel in het leerproces als in de leeropbrengst.

Na deze opleiding laat je je leerlingen sneller verbanden leggen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Bijvoorbeeld: de leerling spant een draad van het onderwerp ‘schilderkunst’ naar het portret van Rembrandt en verbindt dat met de 17e eeuw op de tijdlijn. Zo is echt alles letterlijk aan elkaar verbonden. Meer tastbaarheid en beeld in de school zorgen voor meer reflectie en eigenaarschap bij leerlingen. Bovendien breng je de voortgang van het leren beter in beeld.

Aanmelden

Inschrijving voor de trainingen en opleidingen is alleen mogelijk voor deelnemers van IPC-lidscholen. Heb je interesse in een van onze trainingen of opleidingen? Meld je aan op de IPC Members' Lounge.

Is je school nog geen IPC-school en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend ons informatiepakket of kennismakingsgesprek aan.

“Alles waar we over leren zie je in één oogopslag. Het is een duidelijke kijkplaat."

"En hoe ver we zijn met ons onderzoek? Kijk, dat zie je hier!”

Meer IPC

Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan of blijf op de hoogte van IPC via onze sociale media.

Aanvraag IPC-Informatiepakket Aanmelden Nieuwsbrief

Great learning, Great teaching and Great fun