School Leader for Learningopleiding

De School Leader for Learningopleiding is bedoeld voor schoolleiders/-directeuren.

Tijdens de opleiding gaan we met je aan de slag door middel van vier trainingsdagen op een centrale plek in Nederland. Bovendien voer je praktijkopdrachten uit en is er ruimte voor individuele begeleiding op school.

Je ontwikkelt vaardigheden en strategieën om de organisatie van het IPC-curriculum, samen met het schoolteam en de IPC-coördinator, vorm te geven en te verbinden met de onderwijskundige benadering van de school. Daarbij sta je stil bij de vraag: welke competenties en leiderschapsstijl vraagt het leren en werken met IPC van mij?

Aan de hand van verschillende onderwijskundige visies bepalen we wat er nodig is om de focus op leren op school te vergroten. De nadruk ligt op je rol en de meerwaarde daarvan. Er wordt aangesloten bij het competentieprofiel in de ‘Beroepsstandaard voor schoolleiders in het Primair Onderwijs’.

De School leader for learning-opleiding van IPC is voortaan voor twee professionaliseringsthema’s geregistreerd in het Schoolleidersregister PO. Het gaat om de thema’s ‘toekomstgericht onderwijs’ en ‘leidinggeven aan verandering’. Op die manier werk je als schoolleider dus tegelijk aan je herregistratie én IPC.

Aanmelden

Inschrijving voor de trainingen en opleidingen is alleen mogelijk voor deelnemers van IPC-lidscholen. Heb je interesse in een van onze trainingen of opleidingen? Schrijf je in op de IPC Members' Lounge of lees eens hoe anderen de opleiding ervaarden.

Is je school nog geen IPC-school en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend ons informatiepakket of kennismakingsgesprek aan.

Meer IPC

Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan of blijf op de hoogte van IPC via onze sociale media.

Aanvraag IPC-Informatiepakket Aanmelden Nieuwsbrief

Great learning, Great teaching and Great fun