IPC Natuur en Techniek

We organiseren door het schooljaar heen een aantal Specials, digitaal of verspreid over Nederland. Tijdens deze kleinschalige bijeenkomsten focus je samen met deelnemers van andere scholen op relevante onderwijsthema’s. Wij vinden het belangrijk om ervaringen te delen en zien de Specials als een mooie toevoeging binnen het lidmaatschap.
 
Good to know. Met de Specials gaan geen extra kosten gemoeid voor de deelnemers. Ze zijn onderdeel van het IPC-lidmaatschap.
 

IPC Special ‘Natuur & Techniek’ op 6 oktober

Op 6 oktokber organiseren we voor alle IPC-lidscholen een online special over IPC en Natuur en Techniek. We beginnen om 15.30 en ronden na een uur af, om 16.30 uur.
 
Om in te spelen op de technologie van de toekomst en de kennis die dit vraagt, is het sinds 2020 verplicht om op de basisschool wetenschap & technologie aan te bieden. IPC-scholen werken al jaren op een geïntegreerde manier, en richten zich naast kennis ook op de vaardigheden en inzicht.
 
De doelen en onderwerpen komen in uiteenlopende IPC-units terug. Om echt ervaring op te doen, wordt er bij het IPC-vak natuur veel gewerkt met experimenten en mogen de leerlingen bij techniek zelf producten creëren.
 
Tijdens deze special
Tijdens de special ‘Natuur & techniek’ gaan we in op veel gestelde vragen over de onderzoekcyclus van IPC. We laten hierbij het puntje van de ijsberg zien. Voor een uitgebreidere training, kunnen scholen contact opnemen met IPC Nederland, via info@ipc-nederland.nl.
 
Zoals Einstein ooit zei: ” Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek”.

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'