Hebben we dit jaar nog tips of ideeën voor de Kinderboekenweek 2022? Absoluut, we kunnen de volgende thema’s in elk geval tippen! De Kinderboekenweek ‘Gi-Ga-Groen’ is van 5 tot en met 16 oktober.

  • IEYC (website), peuters en kleuters: ‘Speuren en verzamelen’
  • IPC groep 3 en groep 4: ‘Onze wereld’ & ‘Ik leef’
  • IPC, groep 5 en groep 6: ‘Red de wereld’
  • IPC, groep 7 en groep 8: ‘Het milieu’

🔝 Nog een niveautje hoger? Probeer de internationale Science-units van IPC.

kinderboekebweek ideeën

 

Waar gaan de thema’s over?

We leggen de ideeën voor de Kinderboekenweek onderstaand verder uit. Per thema geven we een korte omschrijving.

 

🔎 ‘Speuren en verzamelen’
De allerjongsten speuren in de natuur en verzamelen materialen. Met deze materialen doen ze spelenderwijs ontdekkingen en creëren ze kunst. Ook dieren komen aan bod. Welke dieren speuren en verzamelen ook, welke houden een winterslaap en welke vertrekken naar warmere oorden?

 

🌍 ‘Onze wereld’
Dit thema voor groep 3 en 4 gaat over de plaatsen waar we naartoe gaan, de mensen die we ontmoeten, de dingen die we kunnen zien, ruiken, horen, proeven en voelen. Onze wereld is belangrijk, omdat we het delen met veel andere levende wezens, waaronder dieren en planten.

 

🧬 ‘Ik leef’
Hoe weten we dat wij levend zijn maar dat een vuur dood is? Een vuur kan bewegen en groeien. We kunnen een vuur zelfs ‘voeden’ met brandstof, zodat het groter wordt. Er zijn veel manieren om erachter te komen wat levend is en wat niet. Dat en meer ontdek je in dit thema.

 

🌴 ‘Red de wereld?’
Regenwouden bedekten ooit 20 procent van het aardoppervlak. Elke seconde wordt een gebied zo groot als een voetbalveld gekapt. Door verlies aan regenwoud brengen we de hele planeet in gevaar. Wat kunnen we doen om het regenwoud te redden?

 

♻️ ‘Het milieu’
Onze aarde warmt op en de wereldbevolking blijft groeien. We spelen allemaal een belangrijke rol bij de bescherming en het behoud van het milieu. Hoe ziet die rol eruit? Wat doe je zelf? En hoe dragen jullie als school een steentje bij?

Meer ideeën of tips voor de Kinderboekenweek?

Wil je graag nog iets meer weten over IPC en de Kinderboekenweek? Vraag het als IPC-school gerust aan je trainer. Gebruik je geen IPC en ben je benieuwd naar welke thema’s we bijvoorbeeld nog meer aanbieden? Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of stel je vraag via info@ipc-nederland.nl.

 

Meer over de Kinderboekenweek 2022 vind je op kinderboeken.nl.

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'