Nieuws
31 October, 2018

Zelf leren met IPC!

Voorkantschool
De Jozefschool uit Nederhorst Den Berg.

Wat steek je eigenlijk op van de IPC-School leader for Learningopleiding? We vroegen het Judith van Thiel, directeur van de Jozefschool uit Nederhorst Den Berg. Zij volgde de opleiding afgelopen schooljaar.

Hoe kijk je terug op de School-leader for Learningopleiding?

“Om te beginnen vond ik het heel prettig om andere directeuren te spreken. Iedereen loopt tegen andere zaken aan, daar kun je veel van leren. Ik vond de opleiding inhoudelijk interessant. Ik dacht veel te weten over IPC, maar leerde ook echt nieuwe dingen.”

Wat heeft het je opgeleverd in je werk?

“Op de eerste plaats is de opleiding een realitycheck. Zo ontdekte ik bij de analyseopdracht dat sommige dingen nog niet gaan zoals ze moeten gaan. Met de knipkaart (waarbij de IPC-trainer op school meekijkt) zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om het team goed te betrekken bij IPC. Dat is superleerzaam en mede inspiratie voor de studiedag over doelen en criteria, die we deze week hadden op school. Je merkt dat na zo’n dag iedereen er meteen mee aan de slag gaat. Heel gaaf en het heeft ons veel opgeleverd.”

Was de opleiding goed te combineren?

“Ja, de opleiding is ingericht op je eigen praktijk en is daardoor een goede combinatie. Zo moesten we in de eerste opdracht een filmpje maken met daarin de essentie van je school. Dat was leerzaam en heel bruikbaar. Zo heb je in feite je eigen pitch.

Het is makkelijk om opgeslokt te worden door de waan van de dag. Dankzij de lesdagen hield ik extra focus op IPC en de manier van onderwijs. Om die reden had ik de opleiding het liefst dit jaar weer gedaan.”

Great learning, Great teaching and Great fun