Als school word je lid van IPC. Daar staat een aantal zaken tegenover, waaronder de curriculumupdates. Met de updates zorgen we voor een actueel curriculum dat niet veroudert.

Afgelopen zomer hebben we al heel wat zaken op de Members’ Lounge doorgevoerd, waaronder verbeteringen in de leerdoelen en het assessment. In het kielzog van die veranderingen worden ook de units/thema’s geüpdatet, op zowel de Members’ Lounge als in de IPC-app.

De units oude stijl zijn nog prima te gebruiken en we blijven de Members’ Lounge komende tijd regelmatig verversen. Er komt van elke unit een nieuwe 2020-versie. Elke unit wordt zo ook voorzien van een nieuwe layout! De oude units laten we voorlopig nog even voor je staan. Onderstaand een greep uit de vernieuwde units!

 

Groep 3 en 4: Gebouwen

De kinderen worden heuse architecten en ingenieurs. Nieuw is bijvoorbeeld de link met topografie, in deze maar ook in andere units. Terwijl de kinderen ontdekken welke huizen, bij welke landen horen, breiden ze bewust en onbewust hun mentale wereldkaart uit. Daarbij nemen we ook de verschillende landen van herkomst in de klas mee.

 

Groep 5 en 6: Chocolade

De kinderen leren nog steeds alles over chocolade binnen verschillende vakken. Nieuw zijn bijvoorbeeld de integratie van woordenschatonderwijs en ICT. Zo geef je belangrijke woorden een plek op de leerwand en ontwerpen de kinderen digitaal een chocoladeverpakking.

 

Groep 7 en 8: Onze plaats in de ruimte

Tijdens deze unit ontdekken de kinderen de geheimen van ons zonnestelsel. Nieuw is bijvoorbeeld het schrijven van een dagboek als astronaut in het ISS-ruimtestation (link met taalvaardigheid) of het maken van een digitale handleiding voor een marsrover. (link met ICT).

Alle leden die benieuwd zijn naar de nieuwe units weten hun weg naar de Members’ Lounge. Ben je geen lid en toch benieuwd, neem dan contact vrijblijvend contact met ons op. Er zijn tal van mogelijkheden om IPC te leren kennen. Zo ontdek je tijdens het proeftraject 1 of 2 units. Ook een kijkje op een school die met IPC werkt behoort tot de mogelijkheden. We brengen je graag in contact.

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'