Sinds 2012 verzorgt IPC Nederland het IPC-curriculum in Nederland. Vanaf die tijd groeit het aantal IPC-scholen in rap tempo, verspreid over het hele land. Een zegen voor alle leerlingen die elke dag plezier hebben in het leren en volop uitgedaagd worden.

We zijn een organisatie die samen met scholen verder denkt dan enkel het curriculum. We zien de IPC-school als onderwijspartner. De ambitie en onderwijskundige visie van de school staan daarbij centraal.

Om IPC-scholen steeds weer verder te helpen in hun leerontwikkeling hebben we een aantal ondersteunende diensten en producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan onze opleidingen en het lidmaatschap, met onder andere inspiratiebijeenkomsten, regelmatige curriculumupdates en trainingen voor nieuwe leerkrachten. Samen met de lidscholen optrekken betekent ook dat we nieuwe frisse ideeën om het leren te verbeteren met open armen ontvangen.

Trainers overal in Nederland
IPC Nederland werkt met trainers afkomstig uit alle windrichtingen van het land. Zij hebben een achtergrond als leerkracht en staan vaak nog voor de klas. Daarom weten ze wat er speelt in het onderwijs en voelen ze feilloos aan wat er nodig is om IPC in de praktijk te brengen. Onze trainers begeleiden beginnende lidscholen bij de implementatie van het curriculum en helpen ook de meer ervaren IPC-scholen om hun leerproces te blijven verbeteren.

Great Learning Nederland B.V.
IPC Nederland is onderdeel van de Great Learning Nederland B.V., waartoe ook IMYC Nederland en Curriculum 10-14 behoren. Great Learning Nederland heeft als strategische doelstelling het leveren van een bijdrage aan het verbeteren van het onderwijs in Nederland, bij kinderen van 2,5 tot 16 jaar oud. Tonny van Driel, Paul de Gouw en Robin Belles vormen de directie. Samen met de IPC- en IMYC-trainers en een immer behulpzame backoffice zijn zij je graag van dienst.

'Het onderwijs van Great Learning Nederland gaat naast vele jaren onderwijservaring wereldwijd uit van onderzoeken uit de hersenwetenschap.'