Ben je benieuwd naar IPC op jouw school? Dan vinden we het belangrijk dat je goed voorbereid een keuze kan maken. Vraag vrijblijvend ons informatiepakket of kennismakingsgesprek aan. Tijdens een kennismakingsgesprek komen we bij je langs om te luisteren naar het verhaal van de school en kunnen we het een en ander vertellen over IPC.

Kijken bij een school in de buurt

Bovendien raden we het aan om eens bij een IPC-school in de buurt te kijken. IPC-scholen liggen verspreid over heel Nederland. Neem gerust contact met ons op om te achterhalen welke school bij jou in de buurt ligt. Of vind hier alle IPC-scholen.

 

Gesprek met het team

Bij concrete interesse kan een van onze trainers in gesprek met het leerkrachtenteam. Zo wordt IPC geïntroduceerd en heeft iedereen de mogelijkheid om zijn/haar vragen te stellen.

Proeftraject

We bieden de mogelijkheid om een proeftraject te volgen. Het proeftraject houdt in dat het team van de school een dagdeel getraind wordt in het gebruik van IPC.

 

Gedurende vier tot zes weken krijgt de school de gelegenheid om met een of meerdere thema’s te werken. De thema’s worden in overleg met de school geselecteerd. De IPC-trainer adviseert daarbij. Na deze periode vindt een evaluatie plaats.

Het IPC-lidmaatschap

Scholen die met het IPC-curriculum werken zijn tevens lid van Great Learning Nederland. Dankzij het lidmaatschap wordt de kwaliteit van het IPC-curriculum op peil en actueel gehouden.

 

De contacten met je persoonlijke IPC-trainer horen ook bij het lidmaatschap. Verder organiseren we inspiratiebijeenkomsten en heb je toegang tot de digitale omgevingen, zoals de Members’ Lounge, MijnRapportfolio en de IPC-app.

 

Optioneel ondersteunen we bij de oudervoorlichting op informatie-avonden, met ouderbrochures en content voor de schoolwebsite. Elke school ontvangt bovendien IPC-merchandise en heeft de mogelijkheid om door een professioneel journalist een artikel te laten schrijven.

 

Training voor nieuwe leerkrachten
Voor de nieuwe leerkrachten zonder IPC-ervaring verzorgen we trainingen. We geven deze trainingen meerdere keren per jaar en ze zijn onderdeel van je IPC-lidmaatschap. Dat betekent dat er geen extra kosten aan verbonden zijn.

 

Subsidie internationalisering
Scholen die IPC gebruiken komen in aanmerking voor de IFO-subsidieregeling. Lees meer…

'Het onderwijs van Great Learning Nederland gaat naast vele jaren onderwijservaring wereldwijd uit van onderzoeken uit de hersenwetenschap.'