Ben je benieuwd naar IPC op jouw school? Dan vinden we het belangrijk dat je goed voorbereid een keuze kan maken. Er zijn verschillende manieren om IPC verder te ontdekken. We komen ook graag eens langs voor een kennismakingsgesprek om samen de mogelijkheden door te nemen.

Op de eerste plaats kun je een kijkje nemen op de Demolounge. Hier ontdek je bijvoorbeeld hoe het curriculum opgebouwd is en welke thema’s er zijn. Deze digitale omgeving lijkt op de omgeving waar je in werkt, wanneer je voor IPC gekozen hebt. Voor iedereen die meer van print houdt, is er het IPC-informatiepakket.

Proeftraject

Het proeftraject houdt in dat het team van de school een dagdeel getraind wordt in het gebruik van IPC. Gedurende vier tot zes weken krijgt de school de gelegenheid om met een of meerdere thema’s te werken.

 

Wat past het beste bij de identiteit van de school? Of wat sluit aan bij thema’s die al spelen op school? De IPC-trainer adviseert daarbij. Uiteindelijk krijg je een beter beeld van IPC en kun je alvast rondkijken in de Members’ Lounge, waar de materialen aangeboden worden.

 

Het is ook een periode waarin leerkrachten en leerlingen enthousiast worden. Je kunt iets honderd keer vertellen, maar het zelf proberen en doen werkt natuurlijk het beste.

IPC onderwijs
ipc onderwijs

Gesprek met het team

Bij concrete interesse kan een van onze trainers in gesprek met het leerkrachtenteam. Zo wordt IPC geïntroduceerd en heeft iedereen de mogelijkheid om zijn/haar vragen te stellen. Het gesprek vindt plaats voorafgaand aan het bovengenoemde proeftraject.

 

Kijken bij een school in de buurt

In sommige gevallen raden we het aan om eens bij een IPC-school in de buurt te kijken. IPC-scholen liggen verspreid over heel Nederland. Neem gerust contact met ons op om te achterhalen welke school een goede match zou kunnen zijn.

Na aanschaf van IPC

We geven het IPC-curriculum niet zomaar uit handen. Zelfs een goed curriculum kun je verkeerd gebruiken of niet goed interpreteren. Elke school wordt bij ons aan een IPC-trainer gekoppeld. Met deze persoon ga je een implementatietraject van 2 jaar in. In die tijd wordt het schoolteam meerdere malen getraind.

 

We proberen IPC-scholen te ondersteunen waar we kunnen. Zo zijn er trainingen voor nieuwe leerkrachten en bieden we een aantal verdiepende opleidingen aan. Na de implementatieperiode zien we vaak dat scholen met ons een professionaliseringtraject op maat aangaan. Ook scholen die lang met IPC werken hebben logischerwijs leervragen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van de eerste IPC-school in Nederland, OBS De Esdoorn.

ipc onderwijs

Het IPC-lidmaatschap

IPC-scholen zijn tevens lid van Great Learning Nederland. Dankzij het lidmaatschap wordt het IPC-curriculum van updates voorzien. Je hebt als lid toegang tot alle updates. Je curriculum blijft zodoende actueel en je hoeft de aankoop niet af te schrijven in je boekhouding. Met het lidmaatschap kun je ook bij alle digitale omgevingen, zoals de Members’ Lounge, MijnRapportfolio en de IPC-app.

 

Door het schooljaar heen organiseren we inspiratiesessies voor de IPC-community. Dit zijn online bijeenkomsten waarbij we op belangrijke onderwijstopics ingaan. Het is ook de uitgelezen kans om ervaringen te delen met collegascholen. Voor de nieuwe schoolleerkrachten zonder IPC-ervaring verzorgen we informatiesessies.

 

Optioneel ondersteunen we bij oudervoorlichting op informatieavonden. Elke school ontvangt bovendien IPC-merchandise en we denken met de marketingexpertise die we aan boord hebben graag mee met de PR van de school. Ook goed om te weten: scholen die IPC gebruiken komen in aanmerking voor de IFO-subsidieregeling. Volg gerust onze nieuwsbrief om op de hoogte blijven van zaken rondom het lidmaatschap.

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'