Met IPC komt je onderwijs in aanmerking voor subsidie internationalisering. Het gaat om de regeling Internationalisering Funderend Onderwijs (IFO). De aanvraag start jaarlijks op 1 november.

Subsidie internationalisering onderwijs: mogelijkheden met IPC

Scholen met IPC in hun onderwijs kunnen op meerdere manieren in aanmerking komen voor subsidie internationalisering.

  • Aanschaf van (onderdelen van) het IPC-curriculum
  • Het implementatietraject van IPC
  • Onze professionaliseringstrajecten

 

Voorwaarden voor subsidie internationalisering onderwijs

Op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-i) vind je een aantal voorwaarden om voor de subsidie internationalisering in aanmerking te komen. Zo mag er voor de beoogde activiteiten geen subsidie verkregen zijn uit Erasmus+. Bovendien is er een limiet ingesteld van maximaal drie opeenvolgende jaren subsidie. Daarbij wordt ook de oude IPV-regeling meegeteld.

Plan voor meer internationalisering in je onderwijs

Voor de aanvraag van de subsidie is het verder van belang dat je als school aantoont een plan te hebben om internationalisering in het onderwijs op school te verankeren. Ter inspiratie lees je in dit bericht waar je bij de aanvraag op kunt letten en hoe IPC internationalisering verankert in je onderwijs.

Eventueel kun je ook terecht bij OOG Onderwijs en Jeugd voor professionele begeleiding bij zaken als subsidie-aanvragen en bestuurlijke vraagstukken. Op de website van Nuffic.nl vind je een aantal tips voor bij je aanvraag.

 

Aanvragen van de subsidie internationalisering

Je vraagt subsidie aan voorafgaand aan het schooljaar. Verstrekking gebeurt op volgorde van aanvraag, tot de pot voor het betreffende schooljaar leeg is. De aanvraag dien je in met het online aanvraagformulier van DUS-i.

Let op: het subsidieplafond is naar verluidt bereikt. Op 1 november 2024 start de aanvraagprocedure voor het volgende jaar.

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'