Vanaf vanavond 22.00 uur (4 november) worden de maatregelen tegen COVID-19 door het kabinet wederom aangescherpt. Wat betekent dat voor IPC en Great Learning Nederland?

We voeren zoveel mogelijk werkzaamheden op afstand en digitaal uit. De aanscherping van de maatregelen biedt nog steeds de ruimte om trainingen en opleidingen op locatie te verzorgen.

In een enkel geval zal een opleidingsbijeenkomst of training toch verplaatst worden. Als dit het geval is, hoor je dat van je trainer.

In alle andere gevallen mag je er enerzijds vanuit gaan dat de training of opleiding doorgaat. Anderzijds mag je van ons, de accommodatie en andere deelnemers verwachten dat alle basisregels met grote zorg in achtgenomen worden.

Kan ik deelnemen?
Er zijn een aantal situaties waarbij deelnemers, en Nederlanders in het algemeen, thuis moeten blijven (bijvoorbeeld door coronaklachten of gezinsleden met corona). Op de website van de Rijksoverheid vind je hier meer informatie over:

Kun je niet bij een training of opleidingsbijeenkomst zijn? Laat het tijdig weten, voor zover dat mogelijk is. Alle coronaregels in het kort vind je in deze factsheet van de overheid.

 

Trainingen op scholen
In sommige gevallen willen deelnemers uit risicogroepen de training op een afstandje volgen, met digitale ondersteuning. Als de school zorgt voor de techniek en dit tijdig aan de trainer doorgeeft, is dat wat ons betreft mogelijk. Dit geldt helaas niet voor de opleidingen van Great Learning en IPC. De aard en opzet van die bijeenkomsten maakt het op afstand bijwonen niet zinvol.

 

Eventuele vragen en zorgen delen
Door de vreemde situatie waarin we allemaal zitten, begrijpen we het volledig als er onduidelijkheid en/of bezorgdheid is. Gezondheid staat natuurlijk voor iedereen op één en een veilige omgeving is een belangrijke voorwaarde om überhaupt te kunnen leren. Heb je vragen of zorgen over opleidingen, bijeenkomsten of andere zaken, deel ze gerust met ons, via info@ipc-nederland.nl. Dan proberen we samen een oplossing te zoeken.

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'