ipc app mijnrapportfolio

De IPC-app is een praktisch hulpmiddel bij het formatief handelen in de klas. De app werkt samen met MijnRapportfolio.

 

De IPC-app downloaden of openen

Je downloadt de IPC-app gratis en eenvoudig via je appstore (Google Play) (Apple Store).
 

Er is zoals gezegd een koppeling met MijnRapportfolio. Dat betekent dat je met je MijnRapportfolio-account inlogt en de voortgang automatisch opslaat. Als IPC-lid kun je zonder extra kosten gebruik maken van de rapportmodule van MijnRapportfolio. De IPC-app is ook zonder MRf-account te gebruiken, maar dan sla je de voortgang niet op.
 

Wat kun je met de app?

Great Learning Nederland heeft samen met softwarebedrijf Synaxion (van MijnRapportfolio) de IPC-app ontwikkeld. Je vindt er alle units uit de standaardroute en de onderzoeks- en verwerkingstaken staan al voor je klaar. Je ziet de leerdoelen en kunt gemakkelijk internetlinks en lesmateriaal toevoegen en met elkaar delen.
 
Met de IPC-app maken we de vaardigheidsdoelen en het IPC Assessment for Learning toegankelijker. De kinderen laten zien wat ze geleerd hebben – en belangrijker – hoe ze dat geleerd hebben. Wat weten ze allemaal van het onderwerp? En hoe heeft dat met elkaar te maken?
 
Update 2023: de samenwerking tussen de IPC-app en MijnRapportfolio is onlangs verbeterd. Ook de IPC-module in MijnRapportfolio heeft een aantal handige updates gekregen, mede met dank aan de waardevolle feedback van IPC-scholen.
 
Door de updates krijg je meer grip op de groei van je leerlingen en kun je de IPC-app beter inzetten in combinatie met MijnRapportfolio. De gebruiksvriendelijkheid wordt bevorderd door bijvoorbeeld de herkenbare IPC-pictogrammen. De IPC-unit(-thema) die je in de IPC-app voorbereidt, is zichtbaar in de omgeving van MijnRapportfolio.
 

Vragen en opmerkingen

Indien je vragen hebt over het aanmaken van een account of over het inloggen op de app, laat het ons weten via info@ipc-nederland.nl onder vermelding van ‘IPC-app’.

 

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'