Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van het thema ‘Bij mij thuis’. Thuis heeft voor iedereen een unieke betekenis. Boeken en verhalen spelen hierbij een belangrijke rol, omdat ze vaak verschillende thuisomgevingen en situaties belichten.

 
De Kinderboekenweek vangt aan op woensdag 4 oktober en duurt tot 15 oktober. Voor iedereen die IPC nog niet kent, stellen we eenmalig de volgende verkorte IPC-thema’s beschikbaar.
 

Drie thema’s nu eenmalig toegankelijk

Het zijn stuk voor stuk leuke en uitdagende projecten die je kunt inzetten in de gehele periode. Je leert niet alleen heel veel over thuis en wonen, maar je ontdekt ook in een notendop hoe IPC in elkaar steekt.
 

  • IPC groep 3 en groep 4: ‘Gebouwen’
  • IPC, groep 5 en groep 6: ‘Woon jij hier in de buurt?’
  • IPC, groep 7 en groep 8: ‘Dit is hoe wij wonen’

 
We horen wel nog graag van je wie je bent, daarna kun je de thema’s downloaden en er geheel zelf mee aan de slag. In de units hebben we het leren en lesgeven met IPC laagdrempelig uitgelegd. Vanzelfsprekend heb je daarmee nog niet het hele curriculum in de knip. Daartoe bieden we onder andere proeftrajecten aan. Wellicht een leuk idee voor als de Kinderboekenweekthema’s goed bevallen.
 
Als je nog vragen hebt over de inhoud van de thema’s of het leren en lesgeven met IPC, mag je ons uiteraard altijd nog even mailen via info@ipc-nederland.nl.
 

     

    'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'