Het is hartverwarmend hoe we elkaar helpen in onzekere tijden. Daar sluiten we graag bij aan. Omdat het Coronavirus heel wat vragen oproept bij kinderen, hebben we drie lesunits ontwikkeld, die zowel thuis als later op school gebruikt kunnen worden. Ze zijn geheel vrijblijvend toegankelijk voor alle scholen met Nederlandstalig onderwijs.

>>> naar de units

 

Leren over het Coronavirus met de lesunits

IPC is een curriculum voor de zaakvakken, de units bestaan dan ook uit de volgende vakgebieden: geschiedenis, aardrijkskunde, ICT, natuur, mens en maatschappij. De taken bevatten ook suggesties voor het thuisonderwijs.

 

Les-unit ‘Gezondheid’ (groep 3 en 4)
Wat betekent ziek zijn? En wanneer ben je gezond? De kinderen ontdekken dat virussen en bacteriën zo klein zijn, dat je ze niet met het blote oog kan zien. Zelfs met een vergrootglas kom je niet in de buurt. Toch hebben die kleine ‘beestjes’ heel veel invloed op ons leven.

 

Les-unit ‘Voor elkaar zorgen!’ (groep 5 en 6)
De wetenschap en technologie worden steeds slimmer. Hoe kan het dat artsen dodelijke ziektes van vroeger nu kunnen genezen? Hoe kunnen we zorgen dat oudere mensen niet ziek worden? Hoe komt het dat mensen in andere landen heel ver weg ons hier toch ziek kunnen maken? De kinderen gaan deze unit aan de slag met de wereldwijde impact van het Coronavirus.

 

Les-unit ‘Pandemie onder controle’ (groep 7 en 8)
Er komen wereldwijd steeds meer mensen bij. Wat gebeurt er tijdens een pandemie, zoals de Mexicaanse griep of het Coronavirus? De kinderen leren over de risico’s en ontdekken wat we er aan kunnen doen om de pandemie onder controle te krijgen.

 

Mocht je vragen hebben over de units of iets anders, wij zitten stand-by via info@ipc-nederland.nl. Het staat iedereen vrij om de units te delen met leerkrachten die er baat bij hebben.

Voor het peuter- en kleuteronderwijs hebben we  ook lesmateriaal.

 

#samenblijvenleren

 

>> naar de units

 

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'