in gesprek met collega's in het onderwijs

In het kader van onderwijskundig leiderschap organiseert Great Learning Nederland tweemaal de masterclass ‘De Professionele Leergemeenschap: de kracht van het luisteren’. Tijdens de bijeenkomsten in Utrecht kijken we samen naar wat er gebeurt als twee mensen met elkaar in debat zijn.

 
Lukt het ze om elkaars argumenten te begrijpen en eventueel hun mening bij te stellen? En hoe zit dat als twee mensen met elkaar in dialoog zijn?
 
We ervaren tijdens de masterclass wat het effect is van goed luistergedrag. We ontdekken hoe we de ander effectief bereiken en merken tegelijkertijd dat wij ook onszelf positief kunnen laten beïnvloeden door de ander.
 
Aan het einde van deze workshop zul je direct in staat zijn om met anderen om jou heen een professionele dialoog te voeren, waarbij communicatie leidt tot synergie.
 

Masterclass onderwijskundig leiderschap

Voor wie is deze masterclass interessant? Op de eerste plaats zijn dat natuurlijk schoolleiders en schooldirecteuren. Omdat leidinggeven daar zeker niet ophoudt zijn de bijeenkomsten ook interessant voor collega’s met leidinggevende taken. Denk aan (IPC-)coördinatoren, IB’ers en stichtingbestuurders.
 
De bijeenkomst wordt aangeboden als onderdeel van het Great-learning-lidmaatschap. Dat betekent dat deelnemers van scholen met IEYC, IPC, Curriculum 10-14 en IMYC welkom zijn zonder verdere kosten. Vanzelfsprekend mag je met meerdere collega’s deelnemen. Iedere deelnemer mag indien gewenst één introducé meenemen die niet met onze curricula werkt.
 

Praktische informatie over de masterclasses

Werk je niet met een curriculum van Great Learning en ben je niemands introducé? Stuur ons dan even een mail (info@ipc-nederland.nl) en dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.
 
De masterclass zal twee maal aangeboden worden. Eenmaal op vrijdag 12 mei 2023 en eenmaal op woensdag 31 mei 2023. Beide keren vangen we om 13.00 uur aan en eindigen we om 16.00 uur.
 
Locatie: cursus- en vergadercentrum Domstad (bij Utrecht CS)
Website: www.accommodatiedomstad.nl
 
Medewerkers van IPC-scholen melden zich aan via het aanmeldformulier. Daarbij selecteer je je school en kun je ook aangeven of je een gast meeneemt. Mocht je nog vragen hebben: laat het ons gerust weten via info@ipc-nederland.nl.
 

'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'