Lijkt het je leuk om met je klas aan vrolijke thema’s als ‘Bloemen en insecten’ of ‘Vakantie’ te werken? We stellen ze dit voorjaar voor je open. Met de Lenteproef ontdek je laagdrempelig wat IPC is en in de dagelijkse praktijk voor je kan betekenen.

 

Wat houdt de Lenteproef in? Gedurende vier tot zes weken mogen de leerlingen en leerkrachten met thema’s aan de slag die passen bij dit deel van het jaar. Denk aan een thema als ‘Vakantie’, ‘Feest’ of ‘Bloemen en insecten’. De thema’s behandelen belangrijke kerndoelen van de zaak- en creatieve vakken en besteden aandacht aan actief burgerschap en digitale geletterdheid. Er is bovendien aandacht voor woordenschat, de geschiedeniscanon en er zijn links met taal en rekenen. Kortom, de thema’s passen perfect in je reguliere onderwijs.

 

Beter beeld krijgen van IPC

De Lenteproef is een mooie manier om het schooljaar met plezier af te sluiten. Een van onze trainers staat je graag bij en coacht het team een dagdeel in het gebruik van de thema’s. Tijdens de proef kun je ook met al je vragen bij de betreffende trainer terecht.

 

Uiteindelijk krijg je door de Lenteproef een beter beeld van IPC. Ben je nog niet zo bekend met IPC? Dan kun je ook nog vrijblijvend een kijkje nemen op de Demolounge (aanmelden). Hier ontdek je hoe het curriculum opgebouwd is en welke thema’s er zijn. We laten andere scholen aan het woord over IPC en vertellen meer over formatief handelen, actief burgerschap en de integratie van taal en lezen.

 

Voor de allerkleinsten

Voor het jonge kind is er het IEYC-curriculum. In het kader van de Lenteproef kun je het thema ‘Bloemen en planten’ proberen. Je kunt dus een volledige proef doen van groep 1 tot en met groep 8.

De Lenteproef op mijn school

Heb je interesse in de Lenteproef? Of heb je nog vragen over kosten of planning? Laat het ons gerust weten en we nemen graag contact met je op. Uiteraard mag je ons ook gewoon meteen bellen of een berichtje via Whatsapp achterlaten. We zijn tijdens kantooruren te bereiken op: +31 6 18589101.

 

    'IPC en Great Learning Nederland helpen jou als leraar of schoolleider om het weer over leren te hebben.'